avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte mostenirea

Cum se impart bunurile intre membrii mostenitori, in urmatoarea situatie de rudenie:
membrii familiei decedatului sunt:

- sora a decedatului
- fiul acestei surori (deci nepot de sora)
- nepot de sora, a decedatului (aceasta sora a decedatului fiind decedata mai demult)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:22, 19 Aprilie 2017
Deci decedatul nu are sotie si nici copii, ci doar surori sau urmasi ai acestora. Mostenirea se imparte in doua- o sora i ao jumatate, iar fiul suroii decedate, o jumatate.
Fiul " acestei surori" , mai trebuie sa astepte, ca mosteneste doar mama sa, el isi va mosteni mama cand va veni vremea.
Buna seara,
Conform art. Art. 981 Cod Civil
Împărţirea moştenirii între colateralii privilegiaţi
(1) Moştenirea sau partea din moştenire cuvenită colateralilor privilegiaţi se împarte între aceştia în mod egal.
In aceste conditii, mostenrea defunctei se imparte in 2 parti egale, una pentru sora in viata si cealalta pentru sora predecedata care vine la mostenire prin reprezentare de catre copii ei (nepot de sora).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa matusa (sora mamei) alexvas alexvas Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: acum aproximativ o luna a decedat matusa mea (sora mamei), fara copii si fara sot (era vaduva de multi ani), si de ... (vezi toată discuția)