avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot intra in legalitate cu o casă construită ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot intra in legalitate cu o casă construită fără autorizaţie de construcţie

Am construit acum 10ani o casa fara autorizatie de constructie. Anul acesta am inscris-o pe rol la financiar, platind din urmă pe 5ani impozitul aferent. Întrebarea mea este:la ce sa mă aştept in continuare, amendă, posibil si demolare? Mulţumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 23:28, 25 Aprilie 2017
Cel mai bine ar fi sa mergeti la primarie si sa solicitati un certificat de urbanism pentru intrarea in legalitate. O sa va impuna sa faceti o expertiza a rezistentei constructiei, un aviz de mediu si unul de pompieri, plus taxele aferente. Dupa aceea veti primi o autorizatie de construire pentru intrarea in legalitate. Amenda nu veti primi, trecand mai mult de 1 an de cand ati ridicat constructia fara autorizatie.
Va mulţumesc frumos ptr raspuns.
Buna seara, odată intabulată construcția, nu veți mai păți nimic. Oricum amenzile sunt prescrise, dat fiind vechimea construcției. In plus, in prezent, legea 350 nu mai permite intrarea in legalitate. Dacă ați construit fără AC va pun sa o demaolati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladire partial construita ilegal brazvan brazvan buna seara. Ce se intampla daca o cladire a unei p.j. care este in acte construita 200 mp pe teren de 300mp si in realitate 300 mp pe teren de 500 mp? Se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)