avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ce au judecatorii in plus?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ce au judecatorii in plus?

Buna ziua! Eu unul stau si ma minunez de acest protest al judecatorilor. Ei protesteaza, oamenii se plimba pe la tribunale, de parca nu ar avea ce face si tot asa...Dar... de ce acest protest?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:32, 18 Septembrie 2009
Ca sa va raspund la intrebarea din titlu: judecatorii nu au absolut nimic in plus - sunt simpli oameni (insa de multe ori, uita acest aspect). De aici si protestul care inglobeaza frustarile (nemultumirile) acestora in raport cu celelalte 2 puteri in stat...oamenii simpli nu mai au niciun cuvant de spus, nici macar nu mai au cum sa se planga...mai bine zis, nu mai au loc de altii, care ar trebui sa vegeze la respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Am mai spus-o si in alte mesaje si imi mentin parerea: CONTINUAM SA NE FACEM DE RAS SISTEMATIC IN EUROPA (parca am avea abonament la pret redus). #-o
imi pare rau ca trebuie oarecum sa va contrazic nitzel. judecatorii nu sunt o putere in stat. institutia este sau mai bine zis ar trebui sa fie o putere in stat dar acum se pare ca ....mie mi se pare jignitor la adresa tuturor cetatenilor acestei frumoase tari ca sa pui oamenii pe drumuri si tu sa "protestezi", tu cel care esti pus sa aperi legea. o adevarata bataie de joc sa ceri salarii incomensurabile in raport de studiile pe care le-ai facut. din acest punct de vedere inseamna ca medicii ar trebui sa aiba dublul salariilor judecatorilor. reproduc din memorie un fragment dintr-o hotarare judecatoreasca: "deoarece declaratia reclamantului nu coincide cu cea a organului de politie se respinge actiunea..."
Totusi sa nu uitam ca judecatorii sunt si ei oameni. Si oamenii fac si ei greseli!B-)
Magistratii nu au nimic in plus atunci cand realmente isi fac treaba, dar cand uita de menirea lor si se complac in a face compromisuri cu cei de pe diferite nivele de interese, cand sunt meschini in actul de justitie, devin pur si simplu privilegiati.
corect insa problema care se pune din punctul meu de vedere este alta. trecem prin criza economica. toata lumea se confrunta cu probleme majore. patronii muncesc in locul secretarelor sau in locul muncitorilor, salariatii accepta (cu greu ce-i drept) sa ia un salariu mai mic, toti isi reduc substantial cheltuielile, lumea este speriata iar judecatorii cer salarii mari din ce? de unde? de la cei care produc, de la cei care asigura venituri la bugetul de stat din care sunt platiti acestia. multe firme si-au inchis portile si asta a generat o cheltuiala in plus pentru bugetul statului. oamenii sunt disperati. de aceea consider ca acum ar fi fost nevoie de solidaritate. aspectul este valabil si pentru minunatii nostri "dascali".

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
Proteste impotriva guvernului in starea de alerta CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce nemultumiri au acesti oameni de ies asa aiurea la protest in plina pandemie? Parca vor sa zadarniceasca efortul.guvenului si a tuturor celor care au ... (vezi toată discuția)
Solidaritatea la romani Radu Gabrian Radu Gabrian Sa fi solidar cu aproapele tau. Care aproape ? Ne mai impresioneaza ceva sau cineva intr-o societate de consum,care ne invata cum sa fim oportuunisti ... (vezi toată discuția)