avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Cum se stabilesc de catre o firma numarul de zile care pot fi acordate salariatilor pentru diverse evenimente familiale?Exista o baza legala sau prin regulamentul Intern?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 20 Aprilie 2017
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. (art.152 alin.2 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Zile libere platite in caz de deces ambii parinti? lihte lihte In cazul decesului in accident rutier a ambilor parinti in aceeasi zi sunt indreptatit ca FIU la 3 sau la 6 zile libere legale? Firma unde lucrez nu vrea ... (vezi toată discuția)