valeriugreceanu a scris:
Stimati Domni
Tara asta atat de frumoasa a ajuns un haos de nedescris. Legile sunt date peste cap de magistrati, invatamantul este intr-o continua experienta politica, parlamentarii isi redistribuie voturile si noi stam si ne uitam la cer. Cam asta e realitatea romaneasca.
Este posibil ca permanent acesti "dascali" ai Romaniei sa faca ameninte cu greve pentru majorarea salariilor? Eu stau si ma gandesc pentru cate munca cer ei salariu? Sa mearaga in productie sa vada cum se produce creionul pe care spun ei ca-l pun in mana copiilor si apoi sa ceara salarii. Sa mearga in fabrici sa vada cum sa produce o masina cu care se plimba ei si apoi sa ceara salarii. Tot ce exista pe lumea asta si este folosit de om este din mintea inginerilor. Si? ei sunt cei mai prost platiti. de ce? pentru ca nu au un sindicat unit? nu. pentru ca au bun simt. si stiu cat de greu se scoate banul.
La fel si magistratii. Le-a venit lor o idee acum, cum ca ar fi bine sa inventeze un nou termen pentru greva si anume acela de protest. Pai ai sa facem un referendum, sa modificam constitutia si sa schimbam termenul din greva in protest. ca tot una e. nu? OOO Doamne! ai mila de ei!
Cred ca se face uneori confuzie intre cauza si efect.
Ceea ce vedem ca se intampla in realitatea Romaniei de azi, este de fapt "efectul".
Ca sa gasesti solutia "unei asa zise crize-fie ea si in Justitie-" trebuie sa identifici "cauza", sa o tratezi si apoi sa vezi daca sunt sau nu sunt sanse de vindecare...in urma tratamentului aplicat.
Si apoi se mai spune ca o boala "chiar si sociala" nu apare asa brusc, ca si cand ai bate din palme...si nici nu vine pe calea aerului ca "gripa porcina"...#-o
Concluzia/concluziile raman la aprecierea fiecaruia dintre noi, si zic eu, ca ar fi bine sa ne intrebam cui am dat votul nostru la ultimele alegeri-in caz ca l-am dat...si ce ne-a determinat sa facem acest lucru...sau sa nu il facem!
Si nu de alta dar este foarte usor sa cauti vinovati sau/si tapi ispasitori in conditiile in care "rana/criza este mult mai adanca", probabil in constiinta societatii in care traim, iar societatea de fapt este reprezentata "stricto sensu" de fiecare dintre noi - insa, laolalta si nu, separat.
Ca sa stii care este directia cea buna spre care ar trebui sa te indrepti, cu siguranta ca trebuie mai intai sa o "identifici corect" in caz contrar, experimentezi "directia gresita", pentru ca altfel nu ai cum...exact ca o turma de oi, fara stapan si fara caini de paza!