Locuiesc impreuna cu partenerul meu (nefiind casatoriti), intr-un apartament al lui, mostenit de la mama sa, cu succesiune finalizata, CF, totul la zi. El are copii dintr-o casatorie, eu nu am copii. In momentul de fata partenerul meu doreste sa-mi dea dreaptul de uzufruct viager total asupra acelui apartament ,dupa moartea mea urmand ca respectivul imobil sa revina copiilor lui, motiv pentru care nu-mi face act de vanzare-cumparare.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca dreptul de uzufruct se trece in Cartea Funciara, exista riscul sa poata fi atacat si eu sa pierd dreptul de a locui in acea casa? Sau cum/ce clauze sa aiba respectivul contract pentru a nu-mi pierde dreptul de uzufruct.
Este nevoie de de certificat de la medic psihiatru?
Mentionez ca acesta detine si alte proprietati/bunuri, deci copiii nu ar fi privati de intrega masa succesorala, acestea revenind in cazul unei nenorociri direct copiilor.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Odata notat in cartea funciara, nu se stinge decat la decesul dvs. Poate fi urmarit insa de creditori daca veti avea vreodata datorii si nu aveti cum plati.
Va multumesc pentru raspuns!
In momentul perfectarii acestei clauze la notar eu am inteles ca acesta se ocupa de notarea in CF, asa este?
E nevoie de aviz de la medic psihiatru?
Aceasta clauza de uzufruct nu poate sa fie atacata in instanta de catre viitorii mostenitori ai partenerului meu?
Daca notarul are dubii cu privire la discernamantul unei persoane care urmeaza sa incheie un act, poate cere un certificat, mai ales daca sunt persoane varstnice.
Este vorba despre un fost angajat MAI cu varsta de 50 de ani, pensionat de 7 luni -(pana la pensionare a facut mereu vizite medicale psihologice prin prisma serviciului), timp in care a intervenit o boala cardiovasculara. Mai este nevoie de ceva acte, analize, etc?
Multumesc frumos!