avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua!
Ma numesc Popa Ioana.Anul trecut am fost incadrata in gradul de handicap mediu.Am depus dosarul la Casa de Pensii ,am fost vazuta de o comisie formata din 3 medici care au decis ca pot lua o pensie de invaliditate gradul III.Indemnizatia de handicap este de 39 lei pe luna.Pe decizia primita de la Casa de Pensii la total drepturi apare 3 lei din cauza ca nu am vechime.
Cum este posibil sa primesc doar 39 lei si 3 lei in conditiile in care nu pot munci?
La ce institutie ar trebui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:16, 2 Mai 2017
Veti primi indemnizatia de handicap de 39 de lei + 520 de lei indemnizatia minima pentru pensionari
Va multumesc pentru raspuns!Imi puteti spune va rog la ce institutie de stat trebuie sa ma adresez pentru a primi indemnizatia minima de 520 lei pe care ati mentionat-o?
Nu trebuie sa va adresati nimanui.
Veti primi 520 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie 248 lei Ailimeyao Ailimeyao Am o pensie de 248 leí gradul 3 de invaliditate ,doar 11 ani vechime ,sunt operata PE cord deschis cu o válvula mecánica ,si ñu beneficiez de alt ajutor ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie invalid claudiaaa123 claudiaaa123 am grad de handicap accentuat (schzofrenie) si iau indemnizatie handicap 270 ron lunar , acum am obtinut si decizie de invalid grad 2 tot pe schizofrenie( ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea pe caz de boala costel01 costel01 Buna ziua.Am primit de curand decizia de pensionare cu grad de handicap 3 iar eu am o vechime pe cartea de munca de aprox.8 ani si varsta de 48 de ani.V-as ... (vezi toată discuția)