avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitatea procesuala pasiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitatea procesuala pasiva

Buna seara , va rog sa ma lamuriti intr-o problema juridica -,am un proces pe rol in civil ca obiect pretentii cu mai multii paratii, care a inceput in 2016 si a fost repartizat la un judecator ,doi dintre paratii au invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive in calitate de persoane fizice ,aceasta exceptie le-a fost respinsa de judecator ,incepnd cu 01.01.2017 din motive ca judecatorul din dosar s-a transferat la alta istanta dosarul a fost repartizat la alt judecator ,paratii au invocat din nou aceasi exceptie unde noul judecator le-a admis aceasta cerere ,intrebare:daca odata ce s-a pronuntat in dosar un judecator si le-a respins exceptia ,al doilea judecator avea dreptul putea sa se pronunte pe aceasi cerere a paratilor ,este legala aceasta HJ ? va multumesc anticipat cu respect
Cel mai recent răspuns: Lixu , utilizator 20:34, 23 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult cu respect
Buna ziua ,va rog sa ma lamuriti si in privinta :Istanta in temeiul disp. art.248 alin4 NCPC a unit exceptia lipsei calitati pasive a unui parat ca persoana fizica cu FONDUL CAUZEI intrtebare :ce inseaman acest fapt a respins sau a admis aceasta exceptie ? va multumesc anticipat
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru aceste raspunsuri ,aveti perfecta dreptate ce spuneti ,istanta nu s-a pronuntat la momentul respectiv ,procesul a mers inainte aproape un an si la final a invocat aceasta exceptie,netinand cont de probele de la dosar de marturia martorilor ,totul fiind in favoarea mea ,un judecator cand da po solutie trtebuie ca aceasta solutie sa respecte sa fie intocmai cu probele din dosar.

Alte discuții în legătură

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului x ca neîntemeiată Mir25 Mir25 Ce anume inseamna :\"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului X ca neîntemeiată\"? La cursurile de drept calitatea procesuala ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Actiune civila officemvp officemvp buna seara va solicit su o intrebare. in cazul in care instanta admite pe un capat de cerere subsecvent cererii principale exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)