avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitatea procesuala pasiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitatea procesuala pasiva

Buna seara , va rog sa ma lamuriti intr-o problema juridica -,am un proces pe rol in civil ca obiect pretentii cu mai multii paratii, care a inceput in 2016 si a fost repartizat la un judecator ,doi dintre paratii au invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive in calitate de persoane fizice ,aceasta exceptie le-a fost respinsa de judecator ,incepnd cu 01.01.2017 din motive ca judecatorul din dosar s-a transferat la alta istanta dosarul a fost repartizat la alt judecator ,paratii au invocat din nou aceasi exceptie unde noul judecator le-a admis aceasta cerere ,intrebare:daca odata ce s-a pronuntat in dosar un judecator si le-a respins exceptia ,al doilea judecator avea dreptul putea sa se pronunte pe aceasi cerere a paratilor ,este legala aceasta HJ ? va multumesc anticipat cu respect
Cel mai recent răspuns: Lixu , utilizator 20:34, 23 Aprilie 2017
Va rog sa-mi spuneti daca judecatorul la momentul cand s-a ridicat aceasta exceptie avea obligatia expresa sa se pronunte pe acesta capat de cerere ?,la acel moment ,mentionez ca dupa un anumit timp completul s-a schimbat ,si acest nou complet a invocat,adims aceasta exceptie ,care este total nefondata ,exista vreo cale sa contest faptul ca primul complet nu s-a pronuntat la momentul respectiv a lasat-o in stenbay?sa fac o plangere la inspectia judiciara ? am vreo sansa?,multumesc mult cu respect .
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult cu respect si consideratie
In situatia unirii exceptiei cu fondul se va pronunta prin hotarare(nu prin incheiere)si asupra exceptiei.
Buna seara ,am o nelamurire cu acest proces civil ,in proces sant mai multi paratii istanta a spus ca unul dintre parati nu are calitatea procesuala pasiva ca persoana fizica ,normal era ca istanta sa-l scoata din proces pe acest parat ,si sa ma judec in continuare cu restul paratilor ,i-a bagat pe totii la gramada si mi-a respins cererea ca nefondata ,este normal ?este legal ?ce sanse am la apel ,va multumesc mult cu respect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului x ca neîntemeiată Mir25 Mir25 Ce anume inseamna :\"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului X ca neîntemeiată\"? La cursurile de drept calitatea procesuala ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Actiune civila officemvp officemvp buna seara va solicit su o intrebare. in cazul in care instanta admite pe un capat de cerere subsecvent cererii principale exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)