avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

bunicii mei au decedat, dupa deces nu s-a facut succesiunea, dar in schimb exista un certificat de calitate mostenitor. In acest certificat sunt trecuti 3 copiii ai ,,bunicilor,, mei . Unul dintre copiii a decedat acum 9 ani. Acesta are sotie si 5 copiii. Au ramas pe terenul cu casa batraneasca si nu sunt de acord cu motenirea ,vor totul ei. nu stiu cum sa procedez si de unde sa incep pentru a reventica drepturile mamei mele care este trecuta in certificatul de calitate mostenitor. Va rog acordati-mi un punct de plecare spre o rezolvare. Eu stiu ca daca nu exista o masa succesorala ce-i ramasi pe terenul cu casa nu pot face titlu de proprietate. Sunt foarte confuza si as dori o lamurire. Mama mea si-a cerut dreptul si ce-i care sunt in locatie ramasi ( copiii fratelui mamei mele) care este decedat nu sunt de acord. Astept un raspuns concret de unde sa incep pentru ai redobandi drepturile mamei .Multumesc anticipat.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:26, 20 Aprilie 2017
Insotita de mama dvs incepeti cu o vizita la notariatul care a eliberat certificatul de calitate de mostenitor. Cum succesiunea nu a fost finalizata inseamna ca exista masa succesorala.
Toti mostenitorii au drepturi egale, faptul ca unii au ramas in casa si folosesc terenul care reprezinta masa succesorala nu le acorda drepturi mai mari decat celorlati mostenitori.
Mergeti la notariat si solicitati finalizarea succesiunii.
Cum o parte dintre mostenitori nu sunt de acord veti fi nevoiti ca succesiunea sa se finalizeze in instanta de judecata. Solicitati cheltuieli de judecata celor care se opun, apelati la serviciile unui avocat.
Buna seara,
Incepeti prin a strange inscrisuri si a formula, probabil, o cerere in instanta.
Cererea va avea ca reclamanta pe mama dumneavoastra si ca parate pe toti ceilalti mostenitori directi sau prin reprezentare.
Inteleg ca nu va puteti intelege civilizat ca sa ajungeti la notar asa ca va trebui sa va adresati instantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)