avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiunea creantei de catre institutia bancara
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiunea creantei de catre institutia bancara

Buna seara si Christos a-Nviat!
As dori sa va supun atentiei urmatoarea speta:
Cu ceva timp in urma, 2005-2006, unul dintre soti achizitioneaza un bun, printr-un credit contractat cu buletinul, de la o institutie financiara.Se achitau ratele, pe baza unor rapoarte de activitate care indicau suma minima de plata care se si platea.
La un moment dat, s-a inregistrat o intarziere iar institutia probabil a solicitat rambursarea anticipata a creditului intrucat suma pretinsa crescuse exponential.
Au urmat iarasi plati in rate pana cand in urma cu circa un an s-a primit notificare din partea Kruk cu privire la cesionarea acelei creante, iar suma pretinsa era mult, mult mai mare.
Intretimp, sotul care a accesat creditul a plecat din tara, iar cateva luni mai tarziu, a sosit de la Kruk o notificare cu privire la sosirea la departamentul juridic al respectivului dosar, urmata de amenintari referitoare la executarea silita.
Sotul plecat si cel ramas nu dispun de bunuri pe numele lor, nici macar nu mai stau la adresa respectiva, sotul ramas, are acces intrucat apartamentul a apartinut mamei sale insa nu s-a efectuat mostenirea.
Daca s-ar pune in miscare executarea silita de catre Kruk iar la adresa respectiva executorul nu va gasi pe nimeni, mai are executarea silita sens?Mai mentionez ca sotul plecat, cel care a contractat creditul, nu obtine venituri in tara.
Rog un raspuns.
O seara placuta
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
karl_holcroft, utilizator
Cel mai recent răspuns: karl_holcroft , utilizator 07:04, 21 Aprilie 2017
Comunicarile referitoare la executarea silita care va fi pornita le veti primi la adresa de domiciliu. Nu are nicio relevanta faptul ca dvs. nu locuiti fizic acolo. Prin executare se valorifica bunurile debitorului si veniturile acestuia, daca exista.
Sotul respectiv nu realizeaza venituri in tara, acesta fiind plecat si nici nu dispune de vreun bun proprietate.In acest caz, cum se mai efectueaza comunicarea actelor de executare silita, mai ales ca la adresa nu locuieste celalalt sot? Fara luare la cunostinta, actele de executare silita mai au valabilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banci adriana_me adriana_me In urma unei tepe pe care mi-a dat-o un prieten m-am trezit ca am un credit neplatit de 2 ani. Eu ma-am mutat de ceva timp asa ca m-am trezit ca am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Intelegere de plata cu o firma de recuperari creante anulata!!! LiaCucos LiaCucos buna ziua! va necajesc din nou cu una din vesnicele mele probleme. sotul meu a avut un credit la Pireus la care am platit o perioada buna, la un momenta dat ... (vezi toată discuția)
Se poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita? carmenbn carmenbn Se mai poate face angajament de plata daca ai hotarare judecatoreasca de executare silita de la un executor judecatoresc?Are acest angajament valoare ... (vezi toată discuția)