avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote succesorale

Buna seara,

Unchiul meu se afla in situatia urmatoare: sotia a decedat, nu au copii, iar sotia la momentul decesului nu avea parinti in viata ci doar o sora.
La momentul decesului aveau un apartament pe numele amandurora.
Care sunt cotele succesorale, sau cat la suta din mostenire i se cuvine surorii sotiei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manole.diana.alina@gmail.com , utilizator 16:54, 21 Aprilie 2017
Buna seara! Unchiul dumneavoastra in calitate de sot supravietuitor va culege 1/2 din mostenire, iar sora defunctei in calitate de colateral privilegiat 1/2. Articolul 972 Cod Civil.
Buna seara,
Coform art. 972 alin. 1 lit. c C.Civ., unchiul culege 1/2 din masa succesorala adica va avea 3/4 din INTREG apartament si sora defunctei 1/2 din masa succesorala adica 1/4 din intreg apartament.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Moºtenire tugovanka tugovanka in urma decesului soţului,soţia ce moşteneşte din masa succesorală,care se compune din un apartament,lichidităţi în diferite bănci şi 5 ha de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)