avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce masuri pot lua companiile de telefonie mobila in ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce masuri pot lua companiile de telefonie mobila in cazul nerespectarii unui contract?

Buna ziua!Am si eu o problema care in utima vreme mi-a cam dat batai de cap...pe scurt...mi-am facut un abonament la o companie de telefonie mobila pe o perioada de 2 ani...cu apox.6 luni inainte de finalizarea contractului nu am mai achitat facturile din cauza unor probleme cu banii.In contract se stipuleaza ca in cazul rezilierii contractului trebuie sa le platesc daune in valoare de 10000 euro.:O De cand nu am mai platit facturile si pana in prezent primesc acasa notificari prin care sunt anuntata k trebuie sa platesc cateva zeci de milioane in cateva zile:-(...bani pe care nu am de unde sa-i dau.Intrebarea mea este:ce mi se poate intampla,ma pot actiona in judecata ?Mentionez k nu am in proprietate decat o masina...se poate pune sechestru pe ea?Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns...stiu ca nu este o chestiune atat de grava precum celelalte de pe forum ,vreau doar sa stiu ce mi se poate intampla.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Seria , Avocat 19:56, 23 Septembrie 2009
Intrucat , in mod culpabil , n-a fost executata obligatiei ce-i incumba , partea ce si-a indeplinit obligatiile , se poate adresa instantei de judecata in vederea rezilierii contractului .

De asemenea, partea culpabila va fi obligata a-si executa obligatiile contractuale ,(intrucat adagiul latin" pacta sunt servanda" aminteste ca un contract e legea partilor , cititi-l atent), cu eventuale daune interese.

Odata obtinuta hotararea judecatoreasca , se poate proceda la executarea silita.

Va recomand sa luati legatura cu societatea care v-a furnizat serviciile telefonice si , de buna voie , sa va platiti facturile restante.

Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua,

intr-adevar, dupa un proces simplu si probabil scurt, firma de telefonie mobila va obtine o hotarare judecatoreasca in care veti fi obligata sa achitati facturile restante si alte sume conform celor prevazute in contract.
Apoi, un executor judecatoresc va trece la executarea bunurilor pe care le aveti. Masina dvs. pote fi sechestrata chiar din timpul procesului - dar o puteti inca folosi. Se va vinde apoi iar din sumele obtinute se va acoperi creanta pe care o datorati. Se poate de asemenea pune poprire pe salariul pe care il aveti.
Daca ati vinde masina iar ei nu ar sti unde lucrati.....si nici nu aveti conturi bancare sau alta avere...... In caz contrar mai bine platiti banii.

Avocat Boncu
De ce sunt daunele interse asa de mari?
Contractul a fost incheiat pe societate comerciala?
Vedeti daca nu cumva sunt prea mari inraport cu conditiile normale de incheiere ale contractelor de acerst tip. S-ar putea ca aceste penalitati sa fie disproportionat de mari cu prejudiciul suferit de operatorul telefonic si in aceste conditii puteti sesiza Oficiul pentru Protectia Consumatorilor pentru verificarea contractului intruicat ar putea contine clauze abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutare contract de prestari servicii smeagull smeagull Buna ziua, Sunt jurist incepator in fata unui contract de prestari servicii, cu probleme de executare. Contractul nu prevede nimic altceva decat obligatiile ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare auto turkn turkn Am vandut o masina prin act de vanzare-cumparare.Din suma stabilita cumparatorul mi-a achitat o parte din bani,diferenta de 1000 euro urmand s-o achite in 3 ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati cristinavr cristinavr Hristos a inviat! Copilul meu in varsta de 23 de ani, student, care lipseste din tara inca 2 luni de zile, a avut contract cu o firma de telefonie mobila in ... (vezi toată discuția)