Am vandut o masina prin act de vanzare-cumparare.Din suma stabilita cumparatorul mi-a achitat o parte din bani,diferenta de 1000 euro urmand s-o achite in 3 luni,lucru specificat in actul de vanzare.Timpul a trecut si nu am primit inca acei bani.Daca il actionez in judecata,care ar fi costurile procesului si care sint sansele mele de a-mi recupera banii,tinand cont ca individul nu are contract de munca? Multumesc
1- Costurile unui eventual proces sunt conditionate de onorariu avocat.
2- Sansele de recuperare suma restanta ,eventual cheltuieli de judecata ,nu poate sa vi le garanteze nimeni,nicimacar instanta de judecata ,daca partea in cauza nu are bunuri pe rol fiscal,cu care ,eventual sa fie executata silit
Avand in vedere ca un contract e legea partilor , conform adagiului latin pacta sunt servanda, va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost perfectat contractul de vanzare cumparare , in vederea mentinerii acestuia , si a obligarii , prin coercitie , a cumparatorului , de a achita partea din pret e 1000 de euro, cu evenatuale daune interese moratorii - care va acopera paguba produse prin intarziere.
Avand in vedere suma de bani pe care trebuie sa v-o plateasca , care, probabil ca , in raport cu pretul , privit in integralitate , e una infima , nu se impune sanctiunea rezolutiunii.