avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

rezolutiune contract
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:15, 30 Noiembrie 2010
Rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare e operanta in caz de neexecutare, in mod culpabil , a obligatiei ce-i incumba debitorului.
Este sanctiunea ce poate fi constatata si pronuntata de catre instanta de judecata, la solicitarea partii de care a fost de buna credinta, respectand continutul contractului.

In contract , care este legea partilor, conform adagiului latin pacta sunt servanda, pot fi inserate pacte comisorii exprese , clauze ce limiteaza sau chiar inlatura rolul instantei de judecata in vederea constatarii si pronuntarii acestei cauze de ineficacitate.

Ce vrei sa afli despre rezolutiune ?
Despre ce contract este vorba ?
Buna ziua,
Am incheiat un contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de uzufruct viager. Desi nu am intreprins nici un fapt pentru a incalca dreptul de uzufruct al vanzatorului, acesta m-a intentat in instanta cu rea intentie pe baza unei declaratii mincinoase ca este dat afara din casa, cerand rezolutiunea contractului amintit. Cum poate demonstra el acest fapt si ce trebuie facut de mine pentru sustinerea cauzei?
Va multumesc mult
El trebuie sa probeze ca i-ati incalcat uzufructul si dvs. sa probati ca nu. Probele pot fi inscrisuri, martori etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?

Mii de multumiri (vezi toată discuția)
Reziliere lilicrin lilicrin Cum se poate rezilia/anula un act sub semnatura privata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv marianna marianna e posibil, ca declararea starii de incapacitate, ori declansarea producerii de insolventa pentru o firma, sa dea posibilitatea rezilierii contractului cu o ... (vezi toată discuția)