avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lipsa asigurare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lipsa asigurare RCA

Buna ziua,

Am patit si eu un ghinion acum 2 zile, am cumparat o masina din pitesti si nu am vazut ca asigurarea RCA este valabila pana in 22.11.2008 ( am citit 2009 ). Am fost oprit de o masina de politie intrun sat ( nu era rutiera era masina de la postul local ) si miau luat certificatul si numerele.

Am inteles de la un cunoscut ca eu nu au voie sa opreasca masinile din trafic decat daca sesizeaza o neregula sau este filtru, nu am reusit sa gasesc nimice exact pe internet despre aceasta problema. Daca este adevarat mai pot face contestatie pentru a recupera amenda ? Eu am apucat deja sa platesc amenda in ideea in care a doua zi dimineata imi recuperez actele dar deja trebuie sa astept pana luni si masina imobilizata ( am dovada fara drept de circulatie ).

Daca reuseam sa rezolv repede nu aveam nimic dar cei de la politie deja fac numai probleme ca sa tot revin, ca nu este nici un certificat. Cei care lau luat spun ca lau depus personal la politia rutiera din municipiu, cei de acolo spun ca nu au primit nici un certificat ... simt ca toate astea duc la un cosmar...

Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:36, 20 Septembrie 2009
Poate va este de ajutor: LEGEA POLIŢIEI COMUNITARE nr.371/2004
Art. 7. – Poliţia Comunitară are următoarele atribuţii:
...
f) constată contravenţii şi aplică sancţiuni contravenţionale,
conform legii, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la
tulburarea ordinii şi liniştii publice, curăţenia localităţilor, comerţul
stradal, protecţia mediului înconjurător, precum şi pentru faptele care
afectează climatul social, stabilite prin lege, hotărâri ale consiliului local
sau dispoziţii ale primarului;

Atat despre contraventii.Nici noua lege a Politiei Locale nu prevede atributii legate de codul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica de la vecini ne deranjeaza Pink_Martini Pink_Martini vecinii mei dau muzica foarte tare, trebuie sa inchid geamul la casa ca sa aud ce spune la TV sau sa ma inteleg cu cei din casa si tot o mai aud. Si in plus ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - atributii lordxl lordxl Ce reprezinta fapta sefului Politiei Comunitare de a da ordine verbale subalternilor de a constata si sanctiona contraventii fara ca acestia sa aiba drept de ... (vezi toată discuția)
Amenda - intrare in gradina botanica fara bilet MoRpH MoRpH Salut, sunt din Iasi si ieri am intrat in gradina botanica fara a plati vreun bilet sau ceva d genul exact cum o faceam de obicei impreuna cu o prietena..si ... (vezi toată discuția)