avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Bună ziua, în curând voi împlini 18 ani, părinții mei sunt despărțiți, iar după divorț s-a hotărât că eu să stau cu mama, iar tata să-mi furnizeze pensie alimentară în valoare de 21% din salariul său, în hotărârea judecătorească scrie că el este obligat să-mi ofere pensie dacă eu voi avea continuitate școlară până la 24 de ani (facultate) ceea ce este sigur, în acest moment sunt clasa a 11-a, însă cand voi împlini 18 ani (august) aproape voi începe clasa a 12-a. Întrebarea mea este următoarea: îl pot da în judecată pe tatăl meu înainte să împlinesc 18 ani sau doar după împlinirea acestei vârste pot înainta un proces? În proces doresc ridicarea de procent deoarece cheltuielile vor fi mult mai mari decât acum și cel mai important aș dori pensia mea corectă din punctul de vedere al salariului sau, adică până acum el mi-a oferit o anumită sumă (n.400 lei) ceea ce înseamnă că el are un salariu de aproximativ 1600 lei ceea ce nu este adevărat, aș dori că procentul care mi se cuvine să vina din salariul său real..adică de pe niște acte doveditoare de acest fapt. Pentru un astfel de proces am nevoie neapărată de un avocat sau mă pot reprezenta singur? Ținând cont că doresc ridicarea de procent a pensiei de pe salariul REAL și (probabil) și cheltuieli de judecată - in caz ca voi avea nevoie de avocat, mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:46, 21 Aprilie 2017
Daca cererea este formulata inainte de a implini 18 ani o vei face prin reprezentant legal (mama ta), daca o depui dupa ce implinesti 18 ani o poti face tu personal, in nume propriu.

De principiu nu iti trebuie avocat daca cererea este corect facuta. Se timbreaza cu 20 lei si se depune la judecatoria de la domiciliul tau. Soliciti procentul legal de 25% pt 1 copil, facand dovada continuarii studiilor, indicand totodata si locul de munca al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară dupa 18 ani AlexiaBianca AlexiaBianca Bună ziua! Solicit dreptul la pensie alimentară peste 18 ani cu mențiunea că se continuă studiile (clasa a 12-a și facultate).Doresc să aflu cum aș ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters167640 ContSters167640 Parintii mei au divortat in anul 2000 cand eu aveam 8 ani si fratele meu 6.Tatal meu e arab si locuieste in Israel(a plecat in anul 2000).Ar fi trebui sa ne ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara stabilita in suma fixa Mari_O Mari_O Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca prin care s-a hotarat ca pensie alimentara sa fie de 210 lei.Suma respectiva ramane aceeasi pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)