avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public si cenzor al unei asociatii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public si cenzor al unei asociatii

Buna ziua,

Ca functionar public, pot fi membru fondator si cenzor al unei asociatii, ce este conform statutului " persoană juridică română de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, organizată potrivit Legii 246/2005 pentru aprobarea Ordonanței de Guvern nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații"?

Aceasta situatie presupune vreo incompatibilitate?
Mentionez ca activitatea asociatiei nu are legatura cu sarcinile din fisa postului de functionar public.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 22 Aprilie 2017
Daca activitatea asociatiei nu are legatura cu sarcinile din fisa postului de functionar public, atunci nu va aflati in stare de incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unui membru fondator diana23ct diana23ct Buna ziua. Am infintat anul trecut o asociatie non profit care are 3 membrii fondatori. In momentul de fata ne aflam in fata unei probleme, unul din membri ... (vezi toată discuția)
Membrii unei asociatii gheorghiu.a gheorghiu.a Buna ziua! Imi puteti spune daca pot fi membri fondatori ai unei asociatii non-guvernamentale 2 persoane fizice si o comuna? Daca stiti imi puteti da si un ... (vezi toată discuția)
Diferenta concreta intre asociatie si fundatie highlife highlife Buna ziua. As dori sa stiu care este diferenta concreta dintre o Fundatie si o Asociatie. Tot ce stim este ca infiintarea unei Fundatii costa mult mai mult ... (vezi toată discuția)