avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire

Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu clauza .Partea sorei cum este mai bine sa procedez .Ea nvrea sa renunte in favoarea unei mici sume de bani.Trebui sa fac cadastru si intabulare su cum pot face ....
Cel mai recent răspuns: Cristina041980@yahoo.com , utilizator 23:24, 25 Aprilie 2017
:-/

Oare nu este vizibil pentru public paragraful 4 din postarea mea de mai sus!?

Mie mi se pare că m-am exprimat în limba română. Poate chiar prea românește și mult sub nivelul îngăduit de cei ce își ascund neștiința sub „păsăreasca” profesiei lor. (Când mi-o face plăcere să ies dintr-un cabinet medical DOAR cu denumirea în latină a durerii mele, o să mă exprim și eu așișderea).

Mă întebați dacă se poate face partajul!? Păi eu despre ce mi-am tocit unghiile până acum?

Despre partaj, cadastru și întabulare v-a vorbit și @gi_jane pe pagina precedentă.

Și atunci, în penultima dvs. postare ați vrut să ne mai întrebați ceva fără semn de întrebare? Sau ne-ați mulțumit și ne-ați comunicat un dubiu al dvs. Încercați cu toate cuvintele și semnele de punctuație.
Cadastrul și intabularea sunt necesare, evident. Iar despre scump și ieftin părerile pot fi împărțite, chiar dacă am vorbi despre prețul șosetelor. Bașca faptul că nu ne-ați povestit din ce se compune masa partajabilă, dacă o fi în România pe stânga ori pe dreapta și altele asemenea.

De putut, se poate. Adevărata întrebare este dacă reprezintă cea mai bună variantă pentru dvs. în acest moment. Dar asta depinde de multe amanunte, inclusiv cele de viața, care aparent nu au legătură cu actul preconizat. Aparent.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
romascanu, moderator
Indiferent ce act incheiati, ca e vanzare, ca e donatie, ca e partaj etc aveti nevoie de documentatie cadastrala si de intabularea certificatului de mostenitor. Fara, nu se poate.
Aveti mai multe variante:
- partaj, in care mama va da cota mostenita de la tata + cota ei de drept, sora ia sulta (adica banii care ati convenit sa ii achitati), iar mama nu ia nimic.
- donatie intre dvs si mama. Mama va doneaza cota de la tata + cota ei. Si nu, nu va complicati deloc existenta. Este un act cat se poate de legal si transparent.
- vanzare cumparare cu sora.
Sora va vinde cota ei, pe care a mostenit-o de la tata, la pretul de...(si mentionati suma pe care ati convenit sa i-o dati)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor anstr anstr Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Detin impreuna cu sora mea un certificat de mostenitor ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma ... (vezi toată discuția)