avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul fiului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul fiului meu

Am un baietel in urma relatiei de aproximativ 9 ani avute cu tatal sau. Nu am fost casatoriti! De putin timp am aflat ca tatal fiului meu nu e divortat in acte. La nasterea fiului meu, tatal a fost trecut in acte iar baiatul meu ii poarta numele. Ce sanse as avea pebtru a trece baietelul pe numele meu tinand cont de faptul ca tatal nu contribuie financiar la cresterea minorului? Multumesc
faptul ca nu contribuie sau ca e casatorit, nu sunt motive in sensul legii pt schimbarea numelui.
Puteti sa ii schimbati numele daca aveti motive intemeiate si daca tatal e de acord. Fara acordul tatalui e mult mai greu.
Aveti procedura in link

www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]

Daca nu contribuie, depuneti cerere la instanta pt pensie de intretinere. Apoi il puteti executa silit sau veti face plangere penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
ați aflat că ...

Așa, și? La ce vă ajută schimbarea numelui copilului? O să fie tatăl lui mai puțin însurat!? O să contribuie financiar de acum încolo? :confused:

Ce v-a făcut copilul ca să-i luați/încălcați dreptul la nume? Mai bine cereți pentru el pensie!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
romascanu, moderator
Va multumesc pentru un real ajutor . Incep demersurile pentru pensia alimentara insa ma tulbura tare mult gandul ca pe viitor fiul meu ar putea dezvolta ceva complexe datorate numelui de familie diferit de al meu. Nu e capat de tara dar as fi preferat sa imi feresc fiul de viitoare situatii stanjenitoare. Iar cu pensia aveam rezerve nestiind daca ii fac rau tatalui fiind inca casatorit.
Fiţi sigură că băiatul nu va avea complexe din cauza numelui diferit de al Dvs., ca el sunt foarte mulţi oameni.
Ma intreb ce anume i se ia copilului? Numele mamei e mai prost, mai rau, mai nedemn decat al tatalui? Daca cei 2 nu sunt si n-au fost casatoriti, iar cei trei n-au avut niciodata acelasi nume,si in certificatul de nastere al copilului e trecuta mama: Popescu Florica si tatal: Ionescu Vasile iar pe copil il cheama Ionescu Gigel, ce anume i se va lua copilului, daca in certificatul lui de nastere vor figura aceleasi nume la parinti, dar copilul se va numi Popescu Gigel? Pai nu sunt parintii egali?
Cat priveste pensia evident trebuie sa intreprindeti ceva pentru ca acel copil sa beneficieze de intretinerea ambilor parinti, egali, altfel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor lili5 lili5 Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor dupa divort raluca_matei raluca_matei Buna ziua, am divortat recent de sot si am revenit la numele de familie purtat anterior - a fost dorinta ambelor parti. am un copil minor (6 luni), care in ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume pe cale administrativa. gia1983 gia1983 in urma incredintarii copilului mie de catre lege ii pot schimba numele de familie desi copilul are numele tatalui dar eu sunt necasatorita.adia eu am un nume ... (vezi toată discuția)