avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită simultaneitate "contestatie in anulare" - "revizuire"
Discuție deschisă în Executare silită

simultaneitate "contestatie in anulare" - "revizuire"

onorati opinenti,
va supun dezbaterii urmatoarele aspecte :
in fapt - o cerere de reexaminare de amenda judiciara a fost respinsa prin incheiere irevocabila.
finantele au declansat executarea silita a amenzii judiciare.
sunt intrunite deopotriva conditiile de exercitare si a contestatiei in anulare ( partea petenta nu a fost citata la termenul de judecata - 317 alin.1 pct.1 c.p.c.) cat si cele de revizuire (322 pct.8 c.p.c. ).

intrebare
pot fi promovate simultan ambele cai extraordinare de atac ( sau eventual ce impedimente juridice evaluati ) ? - rog sa evitati punerea in discutiune a principiului '' electa una via non datum alteram ad altram....".

cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 00:31, 28 Septembrie 2009
Nu este numai de competenta Procurorului general ... art.329 C.proc.civ. prevede la alin.1 urmatoarele : Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din oficiu sau la cererea ministrului justitiei, precum si colegiile de conducere ale curtilor de apel au dreptul, pentru a se asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii pe intreg teritoriul Romaniei, sa ceara Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa se pronunte asupra chestiunilor de drept care au fost solutionate diferit de instantele judecatoresti. ...:)
Intrebati justitiabilii cum sunt "onoratele" instante!
Argumentul pueril (nu nominalizez autorul) cum ca unu' pierde altu' castiga, deci 50% sunt nemultumiti, iar din cei 50% care castiga multi sunt nemultumiti pentru ca nu li s-a admis tot ce au cerut, nu poate convinge decat pe cei care au trait doar cu lozinci gen "noi muncim nu gandim". Nu este aceeasi pe mapamond situatia in procente? De unde atunci cota scazuta a justitiei romane?! De unde atata monitorizare si de ce? Jignirile nu pot tine loc de argumente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care era raspunsul la intrebarea selena67 selena67 Care era raspunsul la intrebarea dnei corneliagugoasa din 9 nov.2009? scuze dar sunt nou inregistrata si inca nu m-am familiarizat. Acesta era mesajul ... (vezi toată discuția)
Nu am fost citat la iccj intr-un recurs cu statul pascu tavi pascu tavi In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform ... (vezi toată discuția)
Model cerere de revizuire recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere de revizuire recurs in baza art 322 p 7 c.p.c. Multumesc (vezi toată discuția)