avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita, evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita, evacuare

Bună ziua! Speța este următoarea; în 2014 am moștenit nuda proprietate a unui imobil în care am locuit împreună cu mama și bunica maternă dintotdeauna.La începutul lunii Februarie anul curent, bunica obține în instanță evacuarea mea și a familiei mele; plec din imobil la două zile după ce aflu sentința, rămân în casă mobila și electrocasnicele,am vrut ulterior sa le iau dar bunica nu mi-a permis accesul.Acum primesc somație de la executor să predau liber imobilul.Vreau să iau lucrurile de acolo, dar sunt convinsa că bunica nu îmi va da și bunurile care aparțin mamei mele (am facturi), pretinzând că sunt cadourile primite de la mama.In acest caz pot lua tot sau nimic din casă? Consider că dacă aceasta nu îmi va permite să iau inclusiv ceea ce a aparținut mamei este un abuz.In urma executării am de platit suma de 2460 lei reprezentând cheltuieli de executare.Singurul care lucrează este soțul meu, proprirea de împarte la doi sau o va suporta doar soțul meu? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cotoilauraligia , utilizator 15:55, 22 Aprilie 2017
Evident ca, va fi executata silit persoana care realizeaza venituri.
Debitorul sunteti dvs., nu sotul, corect? Nu au ce sa execute daca nu aveti venituri.In privinta bunurilor prezentati facturile executorului si solicitati scris sa va restituie din imobil acele bunuri pt. care aveti facturi.
Bună ziua!Am fost citați amândoi,eu și soțul meu, în procesul de evacuare. De la executor am primit, pe numele fiecăruia dintre noi somație.In cazul acesta suma respectivă (2460 lei) se împarte la doi sau datorită faptului că singurul care obține venituri este soțul meu, va suporta tot debitul? Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita locuinta pufita pufita In urma unui credit ipotecar neplatit de 2 ani am ajuns la executare silita(a 3-a licitatie a fost pe data de 10.10.2012).O persoana aflata in aceeasi situatie ... (vezi toată discuția)
Declararea executarii silite aspra unei case inseamna executarea silita imediata si a bunurilor aflate in ea? user43 user43 Apartamentul meu va fi executat silit de catre banca. In aceasta casa , in care locuiesc parintii mei, mobila, electrocasnicele etc sunt proprietatea lor. ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)