avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încredințarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încredințarea minorului

M-am recăsătorit cu altcineva după 7 ani de singurătate si o perioada a fost bine până când mama l-am dat afară pe soțul meu deoarece fata mea spune că îi este frică de el. Amândoi am locuit la mama mea. Acum locuiesc cu soțul meu in chirie si o vizitez pe fetița mea de câte ori am timp. Mama mea spune că nu sunt capabilă să o cresc dar eu vreau să o aduc la mine ca sa de obișnuiască cu soțul meu. Am toate condițiile de locuit. I-a făcut si evaluare psihologică fetiței. Ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:13, 22 Aprilie 2017
Legal mama dv.nu are drepturi asupra fiicei dv., nici sa ii faca investigatii psihologice fara consimtamantul dv., ca mama. Teoretic, dumneaei nu are drept legal de a va retine fiica in locuinta sa. Doar daca nu este mai mult decat spuneti! Cat despre actualul dv.sot, daca exista cu adevarat o teama a fiicei fata de acesta, verificati daca nu exista motive reale!
Mama dvs nu are niciun drept legal la acest moment sa retina minora. Mergeti pur si simplu si va luati copila.

Ce varsta are ? Ce concluzii are evaluarea psihologica ? V ati dat consimtamantul pt aceasta evaluare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeia-mama ce drepturi trebuie sa solicite in instanta pt ea si copilul ei? anasmdb anasmdb femeia-mama ce drepturi trebuie sa-si ceara in instanta pt ea si copilul ei? Vreau sa divortez de sotul meu. Avem o casnicie trecut de 7 ani, avem o fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)