Buna ziua! Am un baiat din prima casatorie, acum in varsta de 4 ani si 7 luni. de 2 ani ma judec cu fosta sotie sa obtin un program de vizita. Am cerut 2 weekenduri pe luna sa il pot lua la domiciliul meu.Primul dosar l-am avut la Judecatoria Dragasani. Am obtinut doar 2 sambete pe luna de la ora 10 la 19 doar la domiciliul fostei sau in prezenta ei eu locuiesc in Slatina, olt, dupa un an si ceva de proces. Am cerut ordonanata prezidentiala pe parcursul procesului dar judecatoria dragasani mi-a respuns-o. Am facut apel la Tribunalul Valcea unde mi-a aprobat ordonanta. Am facut apoi apel si la procesul in sine si mi-a pastrat sentinat de la dragasani reducandu-mi din programul de vizita la maxim 5 ore. Eu lucrez in schimburi si sunt luni in care in cele 2 sambete as fi de serviciu, pierd o luna pt ca nu am dreptul la alte zile.
Mi-am vizitat baiatul in toate zilele date de lege, am facut schimburi de ture, m-am apropiat foarte mult de el si mi-as dori sa il pot lua la mine ca relatia noastra sa fie si mai unita.
In programul de vizita sunt permanent in prezenta fostei sotii sau fostei soacre, nu il pot scoate afara decat cu ele dupa mine, el are tendinta sa fie atent la tot ce zic sau le cer ele, pt ca urmaresc sa il indeparteze de mine. Am dreptul sa stau doar in fata blocului, sau doar in casa mama refuza orice propunere a mea de a iesi cu el si la locuri de joaca sau la plimbare. Din cele 5 ore pot sa stau maxim 3 pentru ca ,oricum m-as duce, dimineata sau dupa amaiza mama imi reduce din program pe motivul mesei, al somnului, ca e obosit, etc.
Vreau sa fac apel la Pitesti dar avocatul meu spune ca nu voi avea sanse pt ca toti judeca procesul pentru varsta cat avea copilul la momentul dosarului, 2 ani jumatate. Si ca degeaba vin eu cu declarati si poze si filmlari ca tot nu voi fi luat in seama. Nu sunt recidivist, nu am probleme psihiatrice, mai am un baiat de 2 ani acasa , chair nu am nici o sanasa? nu e nimic in lege sa pot sa-mi petrec timp cu primul copil in casa mea, sa il pot lua in vacante cu mine? sa vada si el bunicii pe care nu i-a mai vazut de 3 ani? Lega e doar pentru mama ?
Va rog , daca exista ceva? orice ma poate ajuta, o idee, un caz similar sa pot avea si eu dpretul la copil, sa imi lasati msg.
O zi frumoasa tuturor.
Pentru a se schimba o hotarare definitiva, trebuie demonstrata schimbarea imprejurarilor. De aceea, in cazul minorilor si datorita cresterii acestora, exceptia autoritatii de lucru judecat poate fi demontata. Puteti lega o astfel de actiune cu cea pe care v-am sugerat-o anterior cu pensia de intretinere. Este evident ca la 2,5 ani copilul avea o alta "mobilitate" decat la 4,5 ani. Ar trebui sa considerati si faptul ca, avand autoritate parinteasca comuna, ambii parinti sunt reprezentanti legali (egali) ai minorului.
Actiunea dvoastra, de schimbare legaturi personale si majorare de pensie in natura, este o actiune in INTERESUL MINORULUI. Ca atare, cu cele explcate mai sus, dvoastra ati avea calitate procesuala activa si minorul (nu mama!) calitate procesuala pasiva. Poate ca mama isi va angaja un avocat care se va opune actiunii dvoastra. Dar acesta va reprezenta interesul mamei si nu neaparat pe al copilului.
Deci, pot sa deschid un proce pntru modificarea pensiei alimentare in care sa cer si modificarea programuli de vizita? pot sa fac 2 in 1? si sa nu mai fac apel la sentinta data?
Da, puteti face o actiune cu 2 capete de cerere.
Dvoastra aveti o hotarare definitiva data de Trib Rm Valcea. La Pitesti, Curtea de Apel, ati putea exercita doar o cale de atac extraordinara si nu vad sa va incadrati in aconditiile de admisibilitate.