avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa concubinaj

Sunt impreuna cu prietenul meu de 8 ani. Saptamana viitoare urmeaza ca el sa incheie contractul de vanzare cumparare, prin prima casa, a unui apartament. Pana in acest moment eu am contribuit cu 50% la toate cheltuielile - avans, contract promisiune si alte comisioane bancare - urmand ca dupa incheierea contractului sa ii platesc jumatate din rata. Ce act as putea incheia la notar din care sa reiasa ca eu am contribuit si voi contribui cu jumatate din toate cheltuielile generate de acest credit? Asta in cazul in care se intampla ceva cu el, eu sa pot dovedi in fata instantei care a fost contributia mea la apartament si sa o pot recupera. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 13:37, 24 Aprilie 2017
Sa va treaca in acel contract exact cu sumele platite si cele ce le veti plati,urmand sa faceti dovada ulterior cu ordine de plata ptr.sumele platite.
Va multumesc mult pt raspuns! O zi frumoasa!
Va inscrieti amandoi in contractul de v/c cu cate 50% cota parte.
Va inscrieti amandoi in contractul ca cumparatori cu cate 50% cota parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Coco2016 Coco2016 Buna ziua.Am cumparat cu prietenul meu un apartament acum 6luni..cu declaratie la bcr ca sunt de acord sa il trec in acte si amandoi sa avem 50%fiecare..el ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar Manuela15 Manuela15 Buna ziua, Am achizitionat un apartament in al doilea an de la casatorie prin credit prima casa .Mentionez ca valoarea apartamentului a fost dubla fata de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)