Tatal meu doreste sa se pensioneze dar a intampinat o problema. De la firma la care a lucrat in perioada 1984-1985 a primit adeverinta conform Ordinului nr. 257/20.03.2011, art 126 al.1 anexa 14. In adeverinta se stipuleaza urmatoarele 2 paragrafe:
In perioadele mentionate, avand meseria/functia de sofer, a fost incadrat in grupa a II a de munca in procent de 100/%.
In cadrul SC X SA nu s-a intocmit un document de catre Consiliul de Administratie prin care sa fie facuta nominalizarea conf. HG 1223/1990.
Ce se poate face in aceasta situatie? Cum se poate atesta nominalizarea? Mai exista si alte documente?
Daca nu a fost emisa de catre firma decizie anuala de nominalizare a lucratorilor pe locuri de munca incadrate in grupa de munca, CJP nu poate tine cont la calculul pensiei de adeverinta respectiva, neexistand baza legala conform prevederilor Legii nr. 172/ 2016 pentru completarea art.158 din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Grupa 2 pt strungar
Nik77
Buna Ziua
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare...Comform deciziei de pensie pe care am primit-o cu motivarea ca meseria de strungar nu se incadreaza in ... (vezi toată discuția)