Buna Ziua
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare...Comform deciziei de pensie pe care am primit-o cu motivarea ca meseria de strungar nu se incadreaza in grupa 2 desi uzina ,sectia face parte din grupa 2 si scrisa in cartea de munca f corect nu mi se ia in calcul.Deci inteleg ca grupa 2 nu se da pt loc incadrat ci pt. meserie..intrebare meseria de strungar apare ca nefacand parte din grupa 2?
Trebuie sa prezentati la CJP o adeverinta emisa de catre firma, completata la toate rubricile conform anexei 14 din HG nr. 257/ 2011.
La adeverinta se anexeaza copie dupa decizia anuala prin care ati fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca.
Prin actul normativ s-au nominalizat locuri de munca incadrate in grupe de munca si angajatorul avea obligatia sa emita anual (dupa ce obtinea avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locurile de munca) un document prin care sa nominalizeze lucratorii dupa postul ocupat/ meseria/ functia la locul de munca incadrat in grupa de munca.
Lipsa acestei decizii este probabil motivul pentru care nu s-a luat in considerare grupa de munca.