avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca un părinte îi vorbește urât minorului despre celălalt părinte poate fi dat în judecată?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:54, 22 Aprilie 2017
Fostul meu soț îi spune fetiței noastre când este la el tot felul de prosti despre mine știu că este o lege noua in care pot să îmi dai in judecata pt așa ceva mă puteți ajuta ?
Se poate deschide proces pentru defaimare dar va fi greu de dovedit deoarece copilul nu poate fi audiat in procesul civil si nu prea veti putea dovedi in instanta.
Dar...un proces ar putea avea un rol educativ in sensul sa il faca sa nu mai vorbeasca...aiurea...
Eu sunt divorțată de 3 ani ...De un an jumătate mi-am refăcut viața fetița il accepta pe actualul partener chiar ii spune și tata ...Dar fostul meu soț fiind un om frustrat de fiecare dată când fetița ar duce la el îi spune doar lucruri urâte despre mine și am și înregistrarea când spune că atunci când fetița va creste mare va avea el grija sa o întoarcă împotriva mea nu pot sa redactez cuvintele ce le spune el în convorbire ...
Este foarte urat cum procedeaza.
V-am spus, incercati un proces civil daca aveti probe.
Puteti sa deschideti si un proces pe dreptul familiei cu restrangere de drepturi pentru tata pentru a obtine, printre altele, probe pentru procesul civil incercand sa ajungeti sa obtineti ceea ce ii spune la copil despre dvs.
Neputandu-se audia minorul in procesul cu defaimarea va trebuie probe din alt proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea unui minor. NICULESCU TEODORA NICULESCU TEODORA Buna ziua. Am dat de o belea si nu stiu ce trebuie sa fac m-ai de parte. Veneam impreuna cu sotul de la cresa cu baietelul (era in carucior) si am trecut in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor 2012_taby 2012_taby Salut , Ma numesc C>D.O si sunt tatal unei fetite minunate,A.M. ,ce anul acesta implineste 6 ani-in luna martie .In urma divortului (cerut de fosta ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)