Buna ziua!Mai exact am fost infiata de sora tatalui meu in 1990 la vremea respectiva aveau o garsoniera iar dupa ce s-au facut actele de adoptie statul i-a dat un apartament cu 2 camere.Intre timp m-am casatorit si nu am mai locuit cu ei din cauza neintelegerilor.Tatal meu adoptiv a decedat in 2006 iar atunci am aflat ca nu mai am niciun drept acolo.Luna aceasta am cerut un extras de carte funciara pentru informare si am aflat ca paarintii mei au vandut apartamentul cu contract vanzare cumparare cu uz viager in favoarea lor din 2002.Mentionez ca au tinut secret acest lucru si as vrea sa stiu daca as putea ataca actul v-c deoarece s-au folosit de numele meu cand eram minora,au dobandit 2 camere iar acum l-au instrainat fara sa-mi spuna avand in vedere ca au trecut 7 ani.Multumesc:(
Potrivit legii,orice persoana fizica poate dispune liber de bunurile care alcatuiesc patrimoniul sau,astfel incat patrimoniul lasat la moarte poate fi,valoric,cu totul neinsemnat; nimeni nu este obligat sa lase o mostenire.
Daca dumneavoastra ati fost adoptata cu drepturi depline atunci in calitate de mostenitor puteti sa atacati actul de vanzare cumparare numai pentru a demonstra o eventuala ascundere ,sub forma contractului de vanzare-cumparare, a unei liberalitati,atunci puteti obtine reductiunea pana la rezerva de mostenire la care aveti dreptul.Daca nu puteti demonstra acest lucru nu puteti face mare lucru pentru ca actele cu titlu oneros nu comporta limitari in materie succesorala.
Problema nu este daca puteti sa il atacati ..
Accesul este liber la justitie. .. sigur acum e putin impiedicat .. dar o sa ii treaca ...
Intrebarea este ce anume motive ar justifica o astfel de actiune din partea dvs.
In termeni generali .... puteti solicita nulitatea unui astfel de contract in conditiile lipsei vreunuia din conditiile generale de valabilitate ale unui act juridic civil.
In particular pentru motivul aratat de marius33.
O astfel de analiza este insa imposibil de facut in acest cadru intrucat presupune studiul actelor in cauza.
Parintii dvs (indiferent ca sunt adoptivi sau nu) nu au obligatia sa se justifice in fata dvs pentru faptele si actele intocmite de ei in ceea ce priveste bunurile proprietatea lor!
Dupa un eventual deces al lor se pune problema daca puteti dovedi ca prin actele efectuate au intentionat sa elimine masa succesorala dar va fi aproape imposibil de obtinut o anulare a actelor de instrainare deoarece cumparatorii sunt de buna credinta!B-)
Incercati sa ganditi ca japonezii: nu va asteptati la nici o mostenire si poate veti avea o surpriza placuta!=D>
Orice proprietar poate sa dispuna liber de bunurile sale. Daca apartamentul a fost instrainat in timpul vietii tatalui atunci nu prea aveti ce sa faceti. Doar daca dovediti ca acea vanzare a fost de fapt o donatie, adica ca nu a fost platit pretul.
Act
GCME
parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor
argoss
mama mea a decedat tatal meu nu avea acte cu ea,,nu au avut casa tatal meu a cumparat un apartament cu a 2 sotie....acuma intreb eu mai am vreun drept dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
nick58
Ce pot face ca propietatile care le detin sa le impart asa cum doresc eu fara a putea intra in posesia unuia din copii mei?( dupa decesul meu :sorry:).
... (vezi toată discuția)