avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu o femeie din Lituania in Romania, Lituania fiind in UE, m-am gandit ca va fi mai usor. Cam ce documente sunt nevoie, si cam cat ar dura, nu de alta, dar cand am verificat pe internet cam cate documente sunt necesare si de la medic, mai ales ca amandoi suntem de parere ca doctorii sunt doar macelari platiti, nu e chiar asa de usor. Deci mai este posibila casatoria in Romania in ziua de azi? Ca la cum suna dupa legi, mai are lumea libertate numai in vis, parca si pentru somn trebuie platite taxe cu dovada in original, copie, copie dupa copie. Nu de alta, dar mi-ar place sa ma intorc in tara noastra, dar la cat de mult sa dus naibii, parca si Siria sub bombe pare mai buna de trait decat in Romania. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SimionVlad , utilizator 13:12, 24 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
La cat s-au dezbinat ai nostrii din pacate nu prea, pana si tiganii sunt mai uniti ca romanii. Insa tot mi-se pare absurd cate documente trebuiesc si mai ales plata, deoarece am verificat legile inclusiv in constitutie, iar casatoria conform legilor ar trebuii sa fie gratuita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean sirian, autoritate parinteasca rodica sy rodica sy Buna ziua , sunt casatorita de 8 ani in Siria , din aceasta casatorie au rezultat de copii ,care sunt minori , respectiv 4 si 2 ani. In noiembrei 2015 am ... (vezi toată discuția)
Bigamia este permisa la persoanele cu cetatenie romana dobandita? Icgel Icgel Va supun atentie o problema foarte grea: am o ruda casatorita cu un sirian de20 de ani. El si-a luat si cetatenie romana,dar ea nu si-a luat si cetatenie ... (vezi toată discuția)
Asistenta socio-medicala sergiumincu sergiumincu Buna ziua!-Am 58 ani,fara ocupatie de 3 ani,bolnav cu arteriopatie cronica obliterata-membre inferioare.Cum pot beneficia de asistenta sociala si mai ales ... (vezi toată discuția)