avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Corectare la declaratia 390
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Corectare la declaratia 390

Buna ziua. Am depus declaratia 390 cu periada de raportare gresita ( am declarat achizitiile intracomunitare din luna februarie in luna ianuarie). Cum fac corectia ținând cont ca in ianuarie nu am avut achizitii? Trec in declaratia rectificativa sumele declarate initial cu minus? Mulțumesc

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:39, 25 Aprilie 2017
Ordin 591/2016:

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA depun declaraţia recapitulativă numai pentru lunile calendaristice în care ia naştere exigibilitatea taxei pentru:

Declaraţia depusă iniţial se rectifică prin depunerea unei noi declaraţii, pe acelaşi format, bifând căsuţa corespunzătoare de pe formular.
În declaraţia rectificativă se rectifică tranzacţii declarate în orice perioadă de raportare anterioară şi se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.

Deci completati rectificativa la D390/ian 2017 cu zero la tranzactii.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificative 300 si 390 felisana felisana Am o factura din dec. 2008 achizitie intracomunitara, care am primit-o abia acum in noiembrie. A venit controlul si au zis sa fac rectificative la decl 300 si ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)