Am un baiat de 17 ani.Vreau sa plec in Italia cu el in vacanta.Mi-a fost incredintat mie dupa divortul de acum 6 ani.Oare mai am nevoie de procura din partea tatalui?Din cate am inteles s-au schimbat ceva legi.
Multumesc anticipat.
Multumesc frumos.
Mai am o rugaminte.Daca imi puteti si spune articolul din codul civil,sa ma pot documenta si eu.sa nu am neplaceri cumva in aeroport.
Citiţi ce scrie în dispozitivul hotărârii.Dacă scrie: "Se încredinţează minorul d-nei_____" nu aveţi nevoie de acordul tatălui.
Dacă scrie: "părinţii vor exercita autoritatea părintească în comun, se stabileşte domiciliul minorului la mama____", atunci aveţi nevoie de acordul său.
Trebuie să aveţi la dvs. sentinţa, cu ştampila de "definitiv şi irevocabil" pe ultima pagină. Este bine să aveţi la dvs. şi o copie xeroxată a sentinţei.
Informaţia o găsiţi pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la capitolul "deplasarea minorilor peste graniţă".
Am citit pe site-ul Poliţiei de Frontieră.Ideea e, ca un notar ,,bine intentionat,, mi-a propus sa fac procura.De aceea am apelat la d-voastra.
Va multumesc mult.
Lesire minori din tara
d12d
Buna ziua,
Am divortat in 2005 si copiii mi-au fost incredintati mie, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Pot merge in strainatate cu ... (vezi toată discuția)