avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pentru copil

Buna ziua

Am un baiat de 17 ani.Vreau sa plec in Italia cu el in vacanta.Mi-a fost incredintat mie dupa divortul de acum 6 ani.Oare mai am nevoie de procura din partea tatalui?Din cate am inteles s-au schimbat ceva legi.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: arriana , utilizator 17:51, 24 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos.
Mai am o rugaminte.Daca imi puteti si spune articolul din codul civil,sa ma pot documenta si eu.sa nu am neplaceri cumva in aeroport.
Citiţi ce scrie în dispozitivul hotărârii.Dacă scrie: "Se încredinţează minorul d-nei_____" nu aveţi nevoie de acordul tatălui.
Dacă scrie: "părinţii vor exercita autoritatea părintească în comun, se stabileşte domiciliul minorului la mama____", atunci aveţi nevoie de acordul său.
Trebuie să aveţi la dvs. sentinţa, cu ştampila de "definitiv şi irevocabil" pe ultima pagină. Este bine să aveţi la dvs. şi o copie xeroxată a sentinţei.
Informaţia o găsiţi pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la capitolul "deplasarea minorilor peste graniţă".
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Am citit pe site-ul Poliţiei de Frontieră.Ideea e, ca un notar ,,bine intentionat,, mi-a propus sa fac procura.De aceea am apelat la d-voastra.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Lesire minori din tara d12d d12d Buna ziua, Am divortat in 2005 si copiii mi-au fost incredintati mie, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pot merge in strainatate cu ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate un minor din românia fara procură dacă domiciliul stabil este în spania? Aynara Nasta Aynara Nasta Buna seara am si ieu o nelamurire,pe 2 febroarie vreau sa merg anapoi an spania si mi sa comunicat de la aeroport frontiera ca nu pot scoate minorul din tara ... (vezi toată discuția)