avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerecunoasterea grupei de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerecunoasterea grupei de munca

Am fost angajat la o turnatorie de feroase ca inginer, in perioada 19.08 1985 - 1.05. 1988. In cartea de munca am incadrarea la clasa 21, gr. B. Am fost la institutia care detine arhiva acestei turnatorii pentru a-mi lua adeverinta de grupa. Mi s-a eliberat o adeverinta din care rezulta ca am grupa a II-a! Cum este posibil asa ceva, daca eu stiu ca am incadrarea la gr. I ? Colegii cu care am lucrat acolo au primit in 1999 adeverinte cu grupa I, toti de la portar la sef au Grupa I. CE ESTE DE FACUT?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 25 Aprilie 2017
Puteti contesta adeverinta, in scris, cu nr. de inregistrare/ data la firma respectiva si solicita anexarea la noua adeverinta a documentelor (hotararea consiliului de administratie pentru incadrarea locurilor de munca in grupe de munca, avizul ITM pentru documentatia depusa cu locurile de munca incadrate in grupa de munca, decizia interna prin care ati fost nomializat pe locuri de munca incadrate in grupa de munca) care au stat la baza eliberarii acesteia.
CoceaCorneliu a scris:

...CE ESTE DE FACUT?


Solicitati eliberarea unei noi adeverinte sau promovati o actiune in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
O actiune in instanta poate fi inutila in conditiile prevazute de Decizia ICCJ nr. 12/ 2016 (pentru conditii speciale de munca) respectiv de Decizia ICCJ nr. 14/ 2016 (pentru conditii deosebite de munca), daca la firma depozitara de arhiva nu se regasesc documente intocmite la data aparitiei legii de catre firma implicata direct, instantele neputand dispune refacerea retroactiva a acestora.
Decizia ICCJ nr. 12/ 2016 se refera la conditii deosebite de munca, iar Decizia ICCJ nr. 14/ 2016 la conditii speciale de munca.

Obiectul actiunii in instanta poate avea ca obiect un aspect care nu are nicio legatura cu cele doua Decizii.
Ultima modificare: Duminică, 23 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu mai am deciziile interne. Au trecut atatia ani. Cine s-a gandit la asa ceva. Cu martori nu se poate dovedi in instanta ca am lucrat la elaborarea fontei (gr.I)?

Alte discuții în legătură

Probleme juridice legate de pensii crisanvasile crisanvasile Am facut o sesizare la Petrom-OMV ptr.eliberarea unei adeverinte precum ca am activat in cadrul acestei companii 35 ani in conditii deosebite de munca ... (vezi toată discuția)
Pe cine chem in judecata pt. recunoasterea grupei de munca: casa de pensii sau unitatea unde am lucrat ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Am o verisoara care s-a pensionat recent. A lucrat ca fotograf, grupa a II-a de munca, in perioada ... (vezi toată discuția)
Cum mi se poate recunoaste faptul ca am lucrat in grupa i de munca cretu niculae cretu niculae In perioadele:01.09.1980-27.09.1980 si 06.04.1981-15.07.1983 am lucrat ca inginer in sectia Forja la IUS Brasov(dupa cum este trecut si in cartea de munca).In ... (vezi toată discuția)