avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj.

Buna seara. Dorim sa facem partaj voluntar la un apartament luat cu credit ipotecar. Daca banca va fi de acord ca fostul sot sa preia tot creditul, eu doresc sa ii cedez lui partea mea din casa. Intrebarea este taxa aceea de 3% se pune pe valoarea integrala a apartamentului sau doar pe partea care o cedez eu?
Si inca o intrebare. La notar se considera ca partea mea e neaparat jumatate, pentru ca in functie de asta cred ca difera si costurile...
Cel mai recent răspuns: Mihai Ioan , utilizator 22:19, 23 Aprilie 2017
Buna seara, banuiesc ca faceti partaj pentru divort. Cunosc pe cineva in aceiasi situatie care au luat credit prin Programul Prima Casa, si a fost suficient notarul, acolo au divortat si fata a renuntat la tot...adica fara pretentii din partea fostului sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la partaj in desfasurare prima casa Alina3009 Alina3009 Buna ziua, In trecut am achizitionat impreuna cu fostul meu sot un apartament prin programul Prima Casa. Ulterior, in urma divortului, s-a efectuat la notar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in situatia in care am divortat de sot la notar ,de ... agbu agbu Buna ziua!In situatia in care am divortat de sot la notar ,de comun acord,partaj nu am facut,avem un apartament luat cu credit ipotecar,as dori sa imi cedeze ... (vezi toată discuția)
Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)