Buna ziua!In situatia in care am divortat de sot la notar ,de comun acord,partaj nu am facut,avem un apartament luat cu credit ipotecar,as dori sa imi cedeze partea lui ,el fiind de acord cu acest lucru,doar ca de la banca nu ne-a dat acest acord intrucat nu indeplinesc anumite conditii am inteles..la notar nu putem face ceva scris sa imi cedeze el partea lui de apartament,fara acordul bancii?ca inca nu ne-au lamurit nici notarul,nici banca..Mentionez ca mai avem un teren comun,pe care eu i-l voi ceda lui,dar vrea acum sa il vanda si sa ii dau semnatura si mi-e teama ca ma pacaleste eu ii semnez acum pentru teren si el pentru apartament nu,ca nu se poate la banca...Cum putem face in acelasi timp ambele lucruri,eu sa ii cedez pentru teren si el pentru apartament?fara sa vindem apartamentul,vreau sa il pastrez eu pe numele meu si sa platesc ratele.Daca ma puteti lamuri v-as fi recunoscatoare..Multumesc mult!
Cata vreme nu ati facut partaj, bunurile sunt comune. Cred ca este bine sa fiti prudenta si sa nu va grabiti.
Dar, trebuie sa aflati f clar, ce vor cei de la banca, sa stiti de ce. Sau mai bine zis, ce ar trebui sa faceti ca sa se poata!! Nu va lasati doar cu o discutie cu angajata de la credite, cereti sa intrati cel putin la sefa agentiei/sucursalei si sa aflati punctual cum rezolvati - multi angajati din sistemul bancar nu se implica cat sa va dea o solutie, asa ca insistati, dar cu tact :). Oare niste plati suplimentare in contul creditului ar rezolva..?!
Din cate stiu, puteti face un partaj voluntar, in care sa stipulati aceasta intelegere, in care sotul sa declare ca primeste terenul in schimbul cotei de la apartament, si ca intelege ca nu va mai emite pretentii pt apartament.
Cat despre semnatura pentru vanzarea terenului - nu va grabiti, nu e prudent sa semnati /renuntati la un bun, pana nu aveti si dvs semnatura sotului.
Sper sa primiti mai multe sfaturi, si sa rezolvati. Succes!
Multumesc frumos!Cei de la banca nu imi dau acordul deoarece mai am un credit pe numele mei,de care a beneficiat el..Iar pentru a-l achita imi trebuie bani..pe care nu ii am
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)