avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Asistenta tehnica - achizitie directa sau procedura ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Asistenta tehnica - achizitie directa sau procedura simplificata?

Pentru consolidarea si reparaii capitale lunui obiectiv public din Cluj, proiectul tehnic a fost intocmit de catre o firma de proiectare in anul 2011. In contractul respectiv apareau clar faptul ca acest contract are valabilitate 1 an de la semnare si ca inceteaza sa produca efecte din 31.12.2013. Avand in vedere ca executia lucrarilor a fost demarata la inceputul acestui an si termen de executie este de 12 luni, dar si prevederile legii 10 / 1995 actualizata in 2016 , respectiv faptul ca una din obligatia proiectantului este " h) asigurarea asistenţei tehnice, conform clauzelor contractuale, pentru proiectele elaborate, pe perioada execuţiei construcţiilor sau a lucrărilor de intervenţie la construcţiile existente;" SE POATE ATRIBUI DIRECT contractul catre proiectantul initial, avand in vedere ca valoarea estimata este de 30 000 lei ( deci sub prag ) ? Suntem de parere ca atribuirea unui alt proiectant, care nu a participat deloc la intocmirea proiectului, este o idee nepotrivita, avand in vedere si drepturile de autor ale proiectantului initial, dar si raspunderea pe care el trebuie sa si-o asume pentru eventualele erori din Proiect. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Poate dirigintele de santier sa fie angajatul beneficiarului? AlexandraMacuc AlexandraMacuc Lucrez la o companie care desfasoara ample lucrari de investitie in calitate de BENEFICIAR, bineinteles cu firme autorizate de constructii. Datorita volumului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie extindere paun_marian paun_marian Buna Ziua. As dori niste sfaturi. Am cumparat de aprox 1 luna o garsoniera intr-un ansamblu rezidential la parter. Deoarece spatiul era foarte mic pentru o ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa sau eludare prag valoric ? dana.sm dana.sm Buna. Cum interpretati urmatoarea situatie: - exista un proiect privind executia unei lucrari de consolidare a unei cladiri. Proiectul are ca valoare ... (vezi toată discuția)