avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetățenie copil_mama româncă tatăl egiptean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetățenie copil_mama româncă tatăl egiptean

Buna ziua. Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean cf legii din egipt. Locuim in Anglia unde el are permis de ședere pe 5 ani. Mi-aș dori un copil...
- daca as naște aici, ce cetățenie va avea copilul?
- ar putea ieși cu copilul din anglia fără acordul meu? (Lucrurile merg bine însă pun răul in fata)

Multumesc anricipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:05, 25 Aprilie 2017
cititi aici : [ link extern ]
Multumesc. Informatii utile însă doar referitor la drepturile de după naștere. Multumesc inca o data!
Pai la acelea faceti referire. Inainte de nastere, ce drepturi vreti sa aiba copilul? Ca nu are nici cetatenie si nici nu vi-l poate lua nimeni ... Daca cititi cu atentie, gasiti exact raspuns la intrebarile dvs.
Copilul va avea cetatenie romana si egipteana.
Teoretic tatal nu ar putea iesi cu copilul fara acordul dvs. Practic...
Tinand cont de temerile dvs. as spune sa va declarati copilul fara tata. Inregistrati nasterea la ambasada/consulat. Daca lucrurile merg bine tatal poate recunoaste copilul si peste cativa ani cand veti avea stabilitate cat de cat. Nu va complicati inutil. Cu toate ca s-ar putea sa aveti surprinderea ca tatal isi recunoaste copilul si...incepe dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in romania cu tata egiptean Ela81 Ela81 Buna ziua, Sunt casatorita in Romania cu un cetatean egiptean eu fiind crestina , el musulman. avem un copil nascut in romania iar tatal vrea sa-i faca la ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu un minor michaitza michaitza Buna tuturor! Sunt Mihaela si sunt casatorita cu un cetatean strain (egiptean). Acum sunt in Romania si sunt insarcinata iar in decembrie voi deveni mamica. ... (vezi toată discuția)
Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)