avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire ccc

Buna ziua, ma puteti lamuri si pe mine daca dupa 5 luni de ccc am dat un concurs pentru un loc de munca la o alta intreprindere( timp in care contractul la angajatorul initial este suspendat) am obligatia sa imi dau demisia sau pot astepta pana trece perioada de proba la noul angajator? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mariaana19 , utilizator 17:58, 24 Aprilie 2017
Puteti sa asteptati perioada de proba la noul angajator, dar atentie la salariul pe care-l primit, intrucat pe an calendaristic nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit mai mari de 3699 lei.
Deci nu exista temei legal care sa ma oblige sa imi dau demisia deoarece se fac presiuni asupra mea de fostul angajator... in conditiile date nu mi-as da demisia!
1. Nu exista un astfel de temei.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, atunci trebuie sa respecte reglementarile legislatiei in materie.

3. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga suspendat.

Va multumesc tare mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea eliberarii deciziei de incetare a cim. gaby_0200 gaby_0200 Buna ziua, am fost angajat la o companie multinationala, mi-am dat demisia si am stat in preaviz perioada solicitata. La aceasta companie actele se ... (vezi toată discuția)
Pot incheia 2 contracte munca pe acelasi post ? Invoker Invoker Buna ziua Aveam probleme la locul de munca si am vorbit cu angajatorul sa-mi accepte demisia la zi,el a refuzat pe urma i-am spus ca nu mai vin 3 ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Robert19831983 Robert19831983 Buna ziua, Vreau sa imi schimb locul de munca iar noul angajator ma forteaza sa demisionez de la actualul job si apoi imi face CIM. Eu as dori sa fac intai ... (vezi toată discuția)