avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectarea dreptului la munca si a programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectarea dreptului la munca si a programului de tratament

Sunt cadru didactic si in aprilie 2008 am fost depistata cu Hepatita tip C.
In urma biopsiei, am primit aprobare sa fac tratament cu Interferon si Ribavirina.
Pentru ca tratamentul da anumite reactii, am ales, impreuna cu medicul, sa fac injectia vinerea, ca datorita reactiilor sa nu perturb activitatea de invatamant, sa ma refac sambata, duminica.
Numai ca, in cazul meu, o data pe luna se fac analize de control, care trebuie sa se faca, dupa injectie, la cel mai apropiat interval de timp.
Ziua aceata nu poate fi decat lunea.
Asa ca am solicitat sa am lunea ore mai tarziu, in schimb sa-mi completez programul miercurea, cand in judetul in care lucrez, profesorii au "zi metodica"
Ce pot face?
Mentionez ca a lasa profesorilor o zi libera pe saptamana, nu se practica in toate judetele, iar activitatile metodice se desfasoara odata pe semestru.
Cel mai recent răspuns: foxi , utilizator 22:36, 19 Septembrie 2009
In primul rand va doresc insanatosire grabnica (trebuie sa aveti mare grija - un regim de viata cat mai echilibrat , plus un regim alimentar adecvat), iar apoi cred ca nu aveti de ce va face probleme : de regula orarul se face la "mica intelegere", si din cate inteleg aveti cum sa ve recuperati acele ore ( in functie si de norma , chiar de aveti 1 1/2, si tot aveti zile la dispozitie ).
Dupa cum spuneam, persoanele care au probleme medicale si cei care fac naveta au intaietate la orar, ca sa nu mai zic de zi metodica; in caz contrar puteti face sesizare la sindicatul isj-ului respectiv, doar ni se opresc atatea din amaratul acela de salariu!!!!
Numai bine va doresc si sanatate multa!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la locul de munca a unei persoane cu dizabilitati. evcont evcont Sunt o persoana cu dizabilitati cu handicap accentuat,dar care lucrez la buget fiind si beneficiarul legii 448/2006 pana la un anumit punct. Conform legii ar ... (vezi toată discuția)
Verificare angajat concediu medical mariana1956h mariana1956h Sunt in concediu medical pentru tratament fizioterapeutic. In perioada cat am facut investigatii si in perioada tratamentului pe care il fac acum, sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt agresat în sistemul educațional elevul01 elevul01 Un mare salut tuturor cititorilor! Pentru a mă cunoaște mai bine, sunt elev major și studiez in ultimul an la un liceu teoretic, considerat fiind cel mai ... (vezi toată discuția)