avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO necuvenit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO necuvenit

Buna ziua,
Un salariat care pleaca din societate a efectuat si primit banii pentru concediul de odihna conform planificarii. La momentul incetarii contractului individual de munca se constata ca numarul de zile de concediu platite este mai mare decat cele cuvenite conform lunilor efectiv lucrate de la inceputul anului. Angajatorul doreste sa retina, ca drepturi necuvenite, cota parte din concediul de odihna platit. Cum se calculeaza si cum se infiinteaza aceasta retinere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 26 Aprilie 2017
1. Care este perioada lucrata de catre acel salariat?

2. Cate zile de CO avea mentionate in c.i.m. si cate a efectuat ?

Este angajat din 2008. A efectuact, conform planificarii din decembrie 2016, 10 zile concediu de odihna din totalul de 20 cuvenite anului 2017. Incepand cu 15 aprlie este concediat cf. art 65(1).
Dupa calculele mele pentru perioada lucrata in 2017 are dreptul la 6 zile lucratoare de CO.

Ii calculati indemnizatia pentru cele 6 zile si apoi diferenta pana la suma primita trebuie s-o restituie.
Da, am inteles.Voi diminua salariul brut cu valoarea celor 4 zile de restituit, sau valoarea pentru celor 4 zile va fi retinuta din salariul net? Multumesc!
Nu aveti cum sa-i retineti direct din salariu fara acordul salariatului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare c/val. co necuvenit Radu Aura Radu Aura In situatia in care un salariat a efectuat zile de concediu peste limita zilelor proportionale cu timpul lucrat se naste obligatia acestuia de a restitui ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna intrerupt- urgent!  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie concediu odihna acordat in plus la lichidare daniela85 daniela85 Am o nelamurire si sper sa ma ajutati....Am un angajat care are dreptul pe un an de zile de 25 zile concediu odihna....in luna febr.2010 angajatul a ... (vezi toată discuția)