avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-neplatitor de TVA

Buna seara,

Am un PFA, neplatitor de TVA, as dori sa stiu daca pot deduce urmatoarele tipuri de cheltuieli:
1. Inchiriere apartament in UK, pentru participare la o conferinta. Plata a fost facuta prin banca si apare pe extrasul de cont bancar.Nu am factura pe firma, nu am putut obtine. Intrebarea este daca pot deduce aceasta cheltuiala, numai pe baza bonului fiscal, la cursul valutar la care sa facut plata.
2. Achizitionarea unui laptop, online de pe un site strain, plata apare pe extrasul de cont bancar, dar nu am factura pe firma, nu am putut obtine. Intrebarea este daca pot deduce aceasta cheltuiala, numai pe baxa bonului fiscal, la cursul valutar la care sa facut plata.
3. Alte cheltuieli facute in strainatate, care apar pe extrasul de cont bancar si pentru care am numai bon fiscal.

Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
tra65, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:15, 24 Aprilie 2017
1. Daca aveti ordin de deplasare la acea conferinta si aceasta are legatura cu activitatea pe care o desfasurati, atunci acea cheltuiala este deductibila in baza bonului fiscal.

2. Cu atat mai mult ca la punctul 1. achizitionarea laptopului e cheltuiala deductibila.

3. Descrieti fiecare cheltuiala in parte. Asa cum scrie in Codul fiscal, cheltuielile sunt deductibile daca sunt facute in scopul obtinerii de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate diferente curs valutar la plata in rate antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Suntem o societate comerciala SRL. Am achizitionat de la o societate comerciala SRL (nu este soc.de leasing) aparatura care ne-a fost facturata ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila pt.unele cumparari cu bon fiscal(cu si fara factura) ana_abo ana_abo Cum se procedeaza in cazul cumpararii unui cartus hp cu factura si achitat cu bon fiscal? Dar in cazul unui seviciu la servis auto platit numai cu bon ... (vezi toată discuția)