avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

am primit o sanctiune de 4 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani de reabilitare,ce as mai putea face ,am avut 1,36 la prima proba si 1,16 la a doua as vrea sa stiu daca mai pot face ceva?#-o
Cel mai recent răspuns: claust , utilizator 11:27, 29 Septembrie 2009
avand in vedere ca pedeapsa e de la 2 la 5 ani si depasirea nivelului de 0,8 e simtitor, parerea mea este ca e o pedeapsa f mica. Nu se poate da achitare pentru ca ati savarsit, si probabil si recunoscut fapta, iar 18 ind 1 (pericol social scazut) se aplica in situatia in care depasirea limitei e sa zicem 0,84, asa ca teoretic puteti formula recurs, dar nu cred ca veti obtine mai putin de 4 luni cu suspendare....


Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Puteti face recurs la sentinta penala prin care ati fost condamnat, in situatia in care considerati ca aceasta sentinta este nelegala!... Daca nu aveti probe sa dovediti acest lucru, asteptati sa se implineasca termenul de incercare dupa care puteti solicita reabilitarea judecatoreasca!
Verificati daca va fost intocmit examenul clinic de catre medic, daca nu faceti recurs si cereti anularea PV-ului ptr. vicii de forma si implicit achitarea.
claust a scris:

am primit o sanctiune de 4 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani de reabilitare,ce as mai putea face ,am avut 1,36 la prima proba si 1,16 la a doua as vrea sa stiu daca mai pot face ceva?#-o


Avand in vedere ca alcoolemiile determinate pentru cele doua probe de sange sunt in descrestere rezulta ca in momentul opririi dvs. de catre politist alcoolemia era si mai mare. In consecinta, parerea mea este ca sansele de izbanda in cazul unui recurs sunt minime.
Reabilitarea in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei este una de drept conform 86 C.P.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan claust claust anul trecut pe data de 21 Aprilie an fost depistat cu o alcoolemie in sange de 1,36 la prima iar la a doua proba cu 1.16,drept urmare pe data de 16 septembrie ... (vezi toată discuția)
Risc inchisoarea?? mihaib25 mihaib25 buna ziua! am si eu o problema. pe data de 11 august am fost oprit de politie dupa depasirea vit legale. am fost si testat pt alcool si a rezulta 0,53 mg/l. am ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazierului GOX GOX Buna ziua ! Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)