buna ziua! am si eu o problema. pe data de 11 august am fost oprit de politie dupa depasirea vit legale. am fost si testat pt alcool si a rezulta 0,53 mg/l. am fost dus la recoltare de probe biologice. problema este ca pana in ziua de astazi eu nu am primit rezultatele. am fost la politie de nenumarate ori si mi s-a spus ca nu au venit de la medicina legala pt ca politia nu are bani ca sa plateasca aceste probe. va intreb daca este o limita in care ei trebiue sa imi comunice rezulatele sau stau si astept pana ma saturr????....... apropo doresc sa mai adresez o intrebare. in cazul in care se va intocmi dosar de cercetare penala as vrea sa stiu ce se poate intampla avand in vedere faptul ca in 2005 am primit o pedeapsa de 1 an cu suspendare dar al carui termen de incercare a trecut
Asteptai..nu aveti de ales. daca probele biologice vor indica peste 0,80 , veti fi pasibil de pedeapa , poate fi si cu suspendare, intrucat , pentru condamnarea anterrioara, a intervernit reabilitarea.
Depinde acum, daca a fost tot pentru alcoolemie s-ar putea ajungeti sa executati o pedeapsa cu inchisoarea.
Oricum, acum se pare ca este infractiune. Asteptati rezultatele.
Din pacate, e posibil sa mai dureze cu rezultatele...depinde ce vor arata acestea, insa se poate da o pedeapsa cu suspendare (depinde de toate circumstantele), pentru antecedentele anterioare intervenind reabilitarea de drept.
Este foarte important cand anume ati consumat acea cantitate de alcool si la cat timp de la consum ati fost oprit , respectiv vi s-au prelevat probe biologice!
In cazul in care rezultatul trece de 0,8 la mie solicitati reexaminare si apelati la un expert tehnic in acest domeniu . El va va invata ce anume sa declarati pentru a se corecta in minus alcoolemia!B-)
Deocamdata nu sunteti pasibil decat de o amenda cu suspendare permis pe timp de 3 luni fara posibilitate de reducere a suspendarii!
Alcool la volan
mr.sambo
Buna seara! Problema mea e urmatoarea; in urma verificarii alcoolemiei in aerul expirat, mi-a iesit 0,53 alcool pur, dupa care, am efectuat probele de ... (vezi toată discuția)