avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Bună,Mi-am înmatriculat și eu autoturismul în dec anul trecut (2016)și am plătit taxa auto în jur la 500 de euro.asi dori sa sti dacă mai pot recupera aceasta taxa și pana când anume sa inaintez documentele.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hamann , utilizator 19:52, 2 Mai 2017
taxa se recupereaza doar prin instanta, printr-o actiune introdusa in interiorul termenului de prescriptie
1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in martie 2012?
Nu am apucat prin metoda administrativa sa depun dosarele pentru restituire, iar la ANAF stiu ca se puteau depune cereri pentru toate taxele achitate in perioada 2007-martie 2013, fara discutii sau probleme ca ar fi prescrise si nu mai pot cere restituirea lor.

2. Si daca am achizitionat o masina careia primul ei proprietar i-a recuperat taxa, eu ulterior am cumparat-o de la acesta, am achitat taxa auto din nou, aceasta din urma o pot solicita sa imi fie restituita?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto - diverse aspecte Hamann Hamann 1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in august 2012? Termenul de prescriptie e 5 ani? Ma gandesc ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare gril81 gril81 Va rog mult de tot daca poate sa-mi spuna si mie cineva daca mai pot recupera TAXA AUTO la un autoturism inmatriculat in decembrie 2008,nu am recuperat nimic ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am auzit de la un prieten ca este posibil sa recuperez tax[quot]a auto care a fost ... (vezi toată discuția)