avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare Taxa Auto - Diverse aspecte
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare Taxa Auto - Diverse aspecte

1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in august 2012? Termenul de prescriptie e 5 ani? Ma gandesc ca cea din 2010 nu am sanse prin instanta, doar sa astept poate o noua procedura administrativa la finante, dar cea din august 2012 se poate introduce.
Nu am apucat prin metoda administrativa sa depun dosarele pentru restituire, iar la ANAF stiu ca se puteau depune cereri pentru toate taxele achitate in perioada 2007-martie 2013, fara discutii sau probleme ca ar fi prescrise si nu mai pot cere restituirea lor.

2. Si daca am achizitionat o masina careia primul ei proprietar i-a recuperat taxa, eu ulterior am cumparat-o de la acesta, am achitat taxa auto din nou pentru ea, aceasta din urma o pot solicita sa imi fie restituita, prin instanta?

3. Unde introduc o actiune in instanta recuperare taxa, daca eu am achitat taxa auto la directia fiscala (finantele) a orasului Salonta jud.Bihor, iar domiciliul il am in Timisoara, jud.Timis, masina fiind inmatriculata in TM? La Tribunalul Bihor sau Tribunalul Timis?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Taxa poluare s_o_daniel@yahoo.es s_o_daniel@yahoo.es Cum pot recupera restul de 3 tranșe in condiția în care ANAF zice ca s-au sistat plățile (vezi toată discuția)
Taxa auto Andreea but Andreea but Bună,Mi-am înmatriculat și eu autoturismul în dec anul trecut (2016)și am plătit taxa auto în jur la 500 de euro.asi dori sa sti dacă mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto Florentina0304 Florentina0304 buna seara, am achitat 2 taxe auto pt 2 masini in 2007. am facut o cerere de restituire la finante in decembrie 2011 a carei raspuns nu a ajuns la mine asa ca ... (vezi toată discuția)