Art.144 C.mun.
.....
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.
Concediu de odihnă
vulpys
Bună ziua.
As dori sa îmi iau concediu de odihna în luna septembrie însă angajatorul nu e de acord pe motiv ca sunt angajat din luna mai.As dori doar 7 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Carmen M6
Buna ziua,angajatorul poate anula concediul de odihna din anul 2016? Poate angajatorul sa nu acorde concediu de odihna pe motiv ca angajatul nu are justificare ... (vezi toată discuția)