avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in afara. Cum isi va plati pensia si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in afara. Cum isi va plati pensia si CASS?

Buna ziua.
Sotul va pleca la munca in strainatate (tara non-UE) cu contract pe 5 ani.
Acasa, in Romania, contractul de munca (o intreprindere de stat) va fi suspendat pe durata cat va lucra in afara. I s-a pus in vedere ca nu i se vor plati nici vreun salariu minim, nici pensie nici CASS.
In schimb la noul loc de munca va trebui sa platim asigurari de sanatate si impozit de venit.
Va rog sa-mi spuneti, atat pentru sot cat si pentru mine care il insotesc pe sot in stranatate pe durata contractului (dar nu muncesc, stau cu copilul)

- trebuie sa platim si acasa in Romania CASS chiar daca suntem rezidenti fiscali (peste 6 luni de prezenta) ? din ce sursa? Veniturile sotului vor fi in alta tara, se vor impozita acolo si tot acolo platim asig sanatate

- putem sa ne platim singuri pensia incheind contract cu casa de pensii, raportat de ex la salariul min pe tara?

- putem sa depunem declaratie ca persoane fara venituri in tara si sa nu avem asig de sanatate in tara (oricum suntem prezenti fizic in alta tara si avem asig acolo) iar cand ne intoarcem sa platim pe 7 luni in urma CASS si sa ne re-incadram la asig de sanatate?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri din chirii Adrian Brojboiu Adrian Brojboiu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca contributiile de sanatate CASS se platesc pentru veniturile din chirii, in situatia in care proprietarul roman are ... (vezi toată discuția)
Consecinte legale si/sau fiscale ca urmare a stabilirii resedintei intr-un stat ue RusRIM RusRIM Buna ziua, Lucrez cu contract de munca intr-unul din statele UE si indeplinesc conditiile legale pentru a cere rezidenta aici dar nu prea stiu ce consecinte ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica noul sistem fiscal pentru cetateni romani cu domiciliul in afara tarii? lpopa64 lpopa64 Sunt cetatean roman cu domiciliul stabilit in afara tarii(non-UE)din 2001. Am lucrat la o firma multinationala , contractul s-a incheiat acum si trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)