avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua,
Am o situatie si nu stiu cum e corect:
Salariata gravida lucreaza momentan si va naste la sfarsitul lunii mai al doilea copil. Pentru primul copil tatal beneficieaza de CIC pana la data de 13 iunie. Mama trebuie sa intre in concediu de maternitate 42 de zile dupa nasterea bebe2? Nu vrea concediu de maternitate cele 126 de zile. Tatal vrea sa continue CIC. Se poate prelungi CIC pt tata pe baza unei cereri? Poate beneficia in acelasi timp mama de BO maternitate ( 42 zile) si tatal de indemnizatie CIC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 4 Mai 2017
Revin cu o completare: mama va solicita CFS, intrebarea mea este daca trebuie sa fie dupa 42 de zile de la nastere sau din ziua urmatoare de la nastere pt ca tatal isi prelungeste CIC.
Oare puteti sa ma ajutati cu raspuns? :)
Revin cu rugamintea sa-mi spuneti daca se poate proceda asa.
Mama poate fi in concediu de maternitate pentru cel de-al doilea copil si tatal in CCC pentru primul.

CFS il poate lua dupa cele 42 de ziel de concediu postnatal.
Multumesc tare mult!

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lehuzie todirascuionela todirascuionela Am copil de 2 luni jumatate. Daca sotul meu a depus actele de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani ,dupa 42 zile de la nastere , eu mai beneficiez in ... (vezi toată discuția)
126 de zile de concediu maternitate? marta946 marta946 Buna ziua, Cele 126 de zile de concediu pre-natal se pot imparti inainte si dupa nastere dupa cum vrea gravida? Cele 126 de zile se platesc cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil tata janina_rosca janina_rosca Buna ziua! Dupa efectuarea celor 42 de zile de CM medical sarcina si lauzie de la nastere, mama poate beneficia de restul zilelor ramase de CM de sarcina si ... (vezi toată discuția)