avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil tata

Buna ziua!
Dupa efectuarea celor 42 de zile de CM medical sarcina si lauzie de la nastere, mama poate beneficia de restul zilelor ramase de CM de sarcina si lauzie, iar tata sa beneficieze de prima luna de concediu ingrijire copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 2 August 2016
1. Daca mama beneficiaza in continuare de concediu de maternitate, pana se implinesc cele 126 de zile, tatal nu poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) decat dupa ce mama termina concediul de maternitate.

2. Daca mama efectueaza numai 42 de zile de concediu de lauzie (postnatal), fara sa mai continue pana la 126 de zile, atunci tatal poate solicita CCC incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului radutaionel radutaionel Sotia a nascut in luna August si a beneficiat de concediu postnatal de 126 de zile.eu am depus cerere de suspendare a contractului de munca dupa 42 de zile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)