avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC luat de tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC luat de tatal copilului

Sotia a nascut in luna August si a beneficiat de concediu postnatal de 126 de zile.eu am depus cerere de suspendare a contractului de munca dupa 42 de zile de la nasterea copilului dar ea mai avea concediu post natal.nu pot depune dosarul la primarie.are legatura concediul ei postnatal cu dosarul pe care il depun eu.multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
radutaionel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:07, 29 Octombrie 2013
1. - Nu inteleg despre ce afectare a concediului sotiei vorbiti.
- Daca este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) spuneti ca s-a terminat pe 31.10.2013.

2. Dvs., ca tata al copilului, puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) dupa ce se termina concediul de maternitate al mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. Dvs. nu trebuie sa faceti cerere de incetare a contractului individual de munca ci de suspendare a lui, pe perioada cat veti fi in CCC.
1. - Ati modificat textul dupa ce am raspuns eu ceea ce nu prea este bine ca nu se mai intelege nimic.
- Ca sa primiti un raspuns corect trebuie sa puneti intrebarea clara sa se poate intelege ce doriti.

2. Nu poate beneficia in acelasi timp mama de concediu de maternitate iar tatal de CCC.

3. In raspunsul anterior v-am spus:
...ca tata al copilului, puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) dupa ce se termina concediul de maternitate al mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.


4. Asadar ori asteptati pana termina mama concediu de maternitate ori mama renunta la restul de concediu de maternitate dupa ce se termina cele 42 de zile de la nastere.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil TRIF magda TRIF magda De la ce data poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca in concediu v-a intra tatal bebelusului. Cele 42 zile concediu postnatal sunt ... (vezi toată discuția)
Post natal BoarIonut BoarIonut Doresc sa stiu daca eu ca tata o sa intru in post natal trebui sa lucrez inca 42 de zile de la nasterea copilului? Va multumesc! (vezi toată discuția)